Strokovno izobraževanje za strokovne delavce, terapevtske in pripravniške pare

datum: 09.02.2022

kategorija: Aktualno

Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke organizira tridnevno strokovno izobraževanje z naslovom: Osnove dela s terapevtskim psom. Izobraževanje bo v soboto, 5., v nedeljo, 6. in v soboto, 19. marca 2022 v Ljubljani in na Zelšah.

Izobraževanje je namenjeno strokovnim delavcem, delovnim terapevtom in vsem, ki delate z otroki, z mladostniki, z osebami s posebnimi potrebami in s starostniki. Terapevtski pes lahko obogati delo v vrtcu, v šoli z rednim ali s prilagojenim programom, v domu starejših občanov, v bolnišnici, v rehabilitacijski ustanovi, v varstveno delovnem centru ... Zakaj strokovnemu osebju? Zato ker je ob psu in njegovem vodniku (terapevtskem paru) za tovrstno  delo potrebna usposobljena strokovna oseba, ki ima tudi znanja za delo s terapevtskimi psi.

Izobraževanje je namenjeno in hkrati obvezno tudi za vse nove kandidate za terapevtski par, ki ste s svojimi pasjimi prijatelji uspešno opravili testiranje psa v Društvu Tačke pomagačke.

Vsi, ki vas izobraževanje zanima (strokovni delavci, delovni terapevti …) lahko prijavnico   Prijavnica - strokovni delavci.pdf  pošljete najpozneje do 28.2.2022 na naslov:  Kotizacija znaša 190 €.  Vplačate jo na TRR društva, ki je naveden na prijavnici.

Program izobraževanja, marec 2022.pdf