Pozdravljeni

Veseli smo vašega obiska na naših spletnih straneh, ki nazorno predstavljajo naše delo in poslanstvo. Društvo Tačke pomagačke je prostovoljno društvo, ki terapevtsko delo s pomočjo psov opravlja  že v  126 različnih ustanovah po vsej Sloveniji.

Vodniki in psi smo za delo ustrezno strokovno usposobljeni. Naše delo odlikujejo še prijaznost, toplina, iskrenost; kosmatinci pa prinašajo še veliko več, kar je neopisljivo z besedami in o čemer pričajo odzivi naših uporabnikov. V društvu nenehno nadgrajujemo strokovno usposobljenost vodnikov in kinološko izurjenost naših psov terapevtov. Pri opravljanju dela smo zanesljivi in odgovorni.

Skupaj s kosmatinci opravljamo različne vrste terapij, ki jih v ustanovah skrbno pripravijo in vodijo strokovni delavci. Pogosto smo povabljeni še na obiske, kjer z veseljem predstavimo naše delo in opozorimo, da je pes velika odgovornost.  Naše delo je namenjeno predvsem osebam s posebnimi potrebami, ki jim družba mahajočega repka in vlažnega smrčka obogati pogosto monotono okolje in jim podžge iskrico življenja. Naša druženja spremljata red in potrpežljivost, obogatena z dobro voljo in neusahljivo predanostjo.

Z vestnim, strokovnim  in vztrajnim delom dosegamo razveseljive rezultate. Terapija s pomočjo psov  v slovenskem prostoru pridobiva vse večjo veljavo tudi v strokovni javnosti. To potrjujeta  posebni odločbi Ministrstva za zdravje Republike Slovenije, s katerima je Društvu Tačke pomagačke dodelilo:

  • status humanitarne organizacije;  
  • status društva, ki deluje v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva.

 

Smo člani:

  • Intermountain Therapy Animals,
  • USA Mreže Šolski pes, 
  • Slovenske filantropije,
  • Centra nevladnih organizacij (CNVOS),
  • Slovenskega inštituta za standardizacijo

 

Vabimo vas, da na naših spletnih straneh še podrobneje spoznate naše delo ter naše kosmatince. Našli boste tudi informacije, kako se nam lahko  pridružite.

 

"Pes ima v življenju en sam cilj: da podari svoje srce." (J. R. Ackerley)