Strokovno izobraževanje

datum: 13.05.2015

kategorija: Aktualno

Vse večje povpraševanje po obiskih naših šolanih terapevtskih psov v šolah je razlog, da želimo v Društvu »Tačke pomagačke« tudi v Sloveniji predstaviti teoretične osnove dela s terapevtskim psom v šoli/vrtcu. Verjamemo, da lahko naše bogate izkušnje spodbudijo še druge učitelje/vzgojitelje, naj mladim večkrat omogočijo prijetno, varno in koristno druženje s psi. Zato v Društvu »Tačke pomagačke« v sodelovanju s tujimi strokovnjaki pripravljamo strokovno izobraževanje Terapevtski pes v šolah in vrtcih, ki bo 16. maja 2015 v hotelu Mons v Ljubljani.

Strokovno izobraževanje

Vse večje povpraševanje po obiskih naših šolanih terapevtskih psov v šolah je razlog, da želimo v Društvu »Tačke pomagačke«  tudi v Sloveniji predstaviti teoretične osnove dela s terapevtskim psom v šoli/vrtcu. Verjamemo, da lahko naše bogate izkušnje spodbudijo še druge učitelje/vzgojitelje, naj mladim večkrat omogočijo prijetno, varno in koristno druženje s psi. Zato v Društvu »Tačke pomagačke« v sodelovanju s tujimi strokovnjaki pripravljamo strokovno izobraževanje Terapevtski pes v šolah in vrtcih, ki bo 16. maja 2015 v hotelu Mons v Ljubljani.

Teme srečanja:

  • teoretične osnove dela s psi v vzgoji in izobraževanju (običajni in prilagojeni programi), predstavitev projekta Schulhund (projekt s preko 350 aktivnimi šolami v Nemčiji; deluje še v Avstriji in Švici), možnosti in oblike dela s psom v slovenskih šolah/vrtcih, pogovor, izmenjava izkušenj in mnenj.

 

Poleg slovenskih učiteljev z izkušnjami z obravnavanega področja bosta v Sloveniji prvič predavali vabljeni strokovnjakinji z nemškega govornega področja, in sicer:

  • dr. Karin Hediger (Institut für Interdisziplinäre Erforschung der Mensch-Tier-Beziehung Schweiz),
  • Meike Heyer (avtorica knjige Schulhund in ena od idejnih vodij projekta).

 

Slušatelji bodo pridobljeno znanje in informacije lahko uporabili:

  • pri svojem pedagoškem delu, v katerega bodo (enkrat ali večkrat) vključili obisk terapevtskega psa, kot izhodišče za načrtovanje in izvajanje pedagoškega procesa, v katerega želijo vključiti (svojega) terapevtskega psa, kot izhodišče za usposabljanje svojega psa za terapevtsko delo, posebej v vzgoji in izobraževanju, pri teoretičnem raziskovanju, kaj prisotnost terapevtskega psa prinaša v šolo/vrtec.

Informacije na naslovu: info@tackepomagacke.si