Število terapevtskih parov se je povzpelo na 51

datum: 03.08.2015

kategorija: Aktualno

V zadnjih letih v Društvu »Tačke pomagačke« opažamo iz ustanov (bolnice, zavodi, domovi za ostarele, šole…) povečano povpraševanje po terapijah s pomočjo psov. Prav tako raste tudi zanimanje posameznikov, ki želijo skupaj s svojim psom postati prostovoljec in se strokovno usposobiti za tovrstno terapevtsko delo.


V zadnjih letih  v Društvu »Tačke pomagačke« opažamo iz ustanov  (bolnice, zavodi, domovi za ostarele, šole…) povečano povpraševanje po terapijah s pomočjo psov. Prav tako raste tudi zanimanje posameznikov, ki želijo skupaj s svojim psom postati prostovoljec in se strokovno usposobiti za tovrstno  terapevtsko delo. 

V Društvu »Tačke pomagačke«  število terapevtskih parov v zadnjih letih strmo narašča. Samo v letošnjih prvih sedmih mesecih je uspešno zaključilo pripravništvo kar 10 pripravniških parov. Trenutno imamo v društvu 51 terapevtskih parov (vodnik in pes), ki so strokovno in praktično usposobljeni za terapevtsko delo s pomočjo psov. Do konca leta bo število predvidoma še nekoliko naraslo, saj se za samostojno delo usposablja še 26 pripravniških parov.  Med sorodnimi društvi smo v slovenskem prostoru največje društvo, terapevtski in pripravniški pari pa izvajamo terapije s pomočjo psov v 62 različnih ustanovah po Sloveniji.