Zaživela Mreža Šolski pes

datum: 21.02.2017

kategorija: Aktualno

Ponosni sporočamo, da je na pobudo članic našega društva in sorodnih društev ustanovljena Mreža Šolski pes https://sites.google.com/view/mreza-solski-pes. Namen Mreže je združevanje in izmenjava mnenj. K sodelovanju vabimo vzgojno-izobraževalne ustanove, ki v svoje delo redno vključujejo terapevtskega psa z vodnikom.

Ponosni sporočamo, da je na pobudo članic našega društva in sorodnih društev ustanovljena Mreža Šolski pes https://sites.google.com/view/mreza-solski-pes. Namen Mreže je združevanje in izmenjava mnenj. K sodelovanju vabimo vzgojno-izobraževalne ustanove, ki v svoje delo redno vključujejo terapevtskega psa z vodnikom. Ta je lahko v ustanovi zaposlen ali pa prihaja kot obiskovalec - prostovoljec.

Verjamemo, da ustanovitev Mreže Šolski pes predstavlja pomemben prispevek k prepoznavnosti našega društva in k poenotenju dela s psi v šolah, vrtcih itd. Sodelovanje ustanov v projektih Zavoda RS za šolstvo pa je hkrati pomembno formalno priznanje delu terapevtskih psov in njihovih vodnikov.